Online Marketeer (B2B)

Omschrijving

Voor NEXOR Digital People zoeken wij een Marketeer. Een goeroe met tenminste 3 jaar werkervaring en een absolute expert op het gebied van online marketing én de digitale technologie. NEXOR Digital People detacheert sales, online marketing en digital recruitment professionals bij commerciële b2b organisaties in Nederland. Wij zoeken daarom een Digital Marketeer die zijn of haar expertise gebruikt bij en deelt met klanten en een waardige sparringspartner vormt voor onze opdrachtgevers. 


Wat voor iemand zoeken we?

Door jouw ruime ervaring met (b2b) marketing in strategie en de dagelijkse praktijk, weet je proposities goed en creatief te vermarkten. Of het nou gaat om een productlancering of het aanboren van een nieuwe markt voor een bestaande dienstverlening; jij behaalt het gewenste resultaat voor jouw klant of opdrachtgever. Beter zélfs, want door te analyseren en te optimaliseren overtref je graag alle verwachtingen. 


Je hebt ervaring met leadgeneratie en je weet hoe je marketingcampagnes, met behulp van Marketing Automation, in moet zetten om continu leads te genereren voor de salesafdeling. Je laat hierbij geen marketingkanaal, -tool of -instrument onbenut. Je gaat letterlijk en figuurlijk voor goud, want jouw opdrachtgever heeft er niets aan als er duizenden euro's uit zijn gegaan, maar er slechts een handjevol ongekwalificeerde leads tegen een veel te hoge CpL zijn binnengekomen. Nee, jij werkt in campagnes met nurtureflows om de funnel en sales pipeline te vullen met alleen de beste kwalitatieve leads. Met behulp van innovatieve en creatieve campagnes weet je traffic naar de website en landingpages te genereren. Door de juiste content te publiceren en met een duidelijke call-to-action te werken optimaliseer je de conversie en verhoog je de omzet uit de (online) marketingkanalen.


Om tot de best presterende marketingcampagnes te komen denk je graag op strategisch niveau mee. Je spart en brainstormt er op los met o.a. de commercieel (sales en/of marketing) manager van jouw opdrachtgever. Je werkt de buyer journey uit en brengt persona's in kaart. Daarnaast maak je campagneplanning, compleet met strategie, budgettering en (content)kalender. Kortom: je gaat goed voorbereid te werk en onderbouwt jouw ideeën en plannen altijd met feiten, cijfers en analytisch inzicht. Start je vervolgens met de executie? Dan heb je al nagedacht over de techniek en weet je welke systemen en tools je wilt gaan inzetten of koppelen. Het is dus handig als je een beetje IT-savvy bent!

Vereisten

Alle functie-eisen op een rijtje:

 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in b2b digital of online marketing
 • Je bent HBO(+) opgeleid in Commerciële Economie, Marketing, Digital Marketing of Business
 • Je bent op de hoogte van IT en digitale technologische ontwikkelingen binnen jouw vakgebied
 • Je hebt ervaring met het bedenken van marketingstrategieën en het uitwerken van buyer journey en persona's
 • Je hebt ervaring met CRM en Marketing Automation, bijvoorbeeld Sharpspring, Pardot, Hubspot, Marketo, Act-On, Autopilot, Eloqua etc.
 • Je bent zelf actief (of actief geweest) als allround online marketeer en je weet hoe een goede marketingcampagne, met alle verschillende kanalen en bouwstenen, er uit moet zien
 • Je beschikt over consultancy skills waarmee je opdrachtgevers voorziet van een inhoudelijk en strategisch advies. Daarbij ben je in staat om altijd een passende oplossing aan te dragen.
 • Je werk graag in teamverband, maar weet je alleen ook prima te redden. Je doet hierbij wat nodig is, óók als dat betekent dat je zelf aan de slag moet met de uitvoering. Hands on dus.
 • Je bent commercieel en resultaatgericht. Je bent niet snel tevreden en misschien zelfs een tikkeltje perfectionistisch.
 • Je bent ambitieus en gedreven. Dit geldt overigens niet alleen voor jou als persoon en jouw carrière, maar ook in ieder project en opdracht waar je werk verricht.


Save the best for the last: wat bieden wij eigenlijk?

 • Use your brains. Naast dat je strategisch meedenkt en adviseert ben je zelf ook nog graag uitvoerend bezig. Je hebt de knowhow, maar ook zeker de skills. Het is vooral de bedoeling dat je jouw expertise op het gebied van digital marketing in woord én daad toont bij onze opdrachtgevers. En als het goed is, geniet je er zelf ook van om jouw digitale marketingbrein te laten werken.
 • Een eigen Digital Marketing Practice! Als marketeer krijg je van ons de kans om jouw eigen afdeling op te starten en te runnen. Droom je van een eigen onderneming? Of ben je op dit moment actief als ZZP-er en op zoek naar meer zekerheid? Dan is dit je kans!
 • Be the expert! Jij bent de expert als het gaat om digital marketing, maar jouw knowhow en skills verrijk en deel je graag met anderen. Voor jouw team zoek je daarom altijd naar de beste collega's, maar je organiseert ook regelmatig events, zoals webinars en brainstormsessies, om alles en iedereen (ook jezelf) up-to-date te houden.
 • Een goed salaris met leuke aanvullende voorwaarden. Naast de bovenstaande kansen en uitdagingen, zorgen wij natuurlijk ook voor een passende vergoeding. Uiteraard krijg je maandelijks een marktconform salaris uitbetaald, maar ook over de secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals trainingen, workshops en cursussen, is nagedacht.
 • To be the best, you have to beat the best. Jij bent actief in de markt van digital professionals en dat betekent dat je concurrentie ervaart. Om jouw concurrenten een stapje voor te blijven zal je de beste in je soort moeten zijn en kwaliteit moeten leveren bij onze opdrachtgevers. Wij doen alles om je daarbij te helpen en dit te waarborgen.


Sollicitatieprocedure 

Ben jij een geschikte kandidaat voor deze vacature en voldoe je aan de eisen? Solliciteer dan direct! Na een selectie, op basis van jouw LinkedIn profiel (of CV) en motivatie, nemen wij contact met je op om een kennismaking en intake in te plannen. Meer informatie over deze vacature of wil je weten hoe het is om te werken bij NEXOR of voor onze opdrachtgevers? Bel dan met Natalia Leenen, Head of Recruitment, via tel. +31347 – 35 88 88 of stuur een e-mail naar recruitment@nexor.nl. Direct solliciteren mag natuurlijk ook!